Samen een flitsscheiding aangaan

Een scheiding aanvragen hoeft niet per se worden gedaan door beide partners. Er kan ook een eenzijdig verzoek worden ingediend. Degene die de echtscheiding aanvraagt kan samen met een advocaat een verzoekschrift opstellen met daarin: de omgangsregeling, verblijfplaats van de kinderen, hoogte kinderalimentatie en of partneralimentatie, verdeling (in)boedel.

Gegevens voor aanvragen
Voor het aanvragen zijn de volgende gegevens nodig: de huwelijksakte. Een trouwboekje is niet voldoende, let daar wel op. Als er kinderen zijn jonger dan 18 jaar, dan moet de geboorteakte er ook bij. Een uittreksel is in de meeste gevallen zo’n 10 euro en moeten wel recent zijn (een maand).

Flitsscheiding
Enige tijd geleden was het voor Nederlanders mogelijk om een flitsscheiding aan te vragen. Dit wordt ook wel snel scheiden genoemd. Door zo’n flitsscheiding was het mogelijk om snel te scheiden. Sinds vijf jaar (vanaf 1 maart 2009) is dit echter niet meer mogelijk voor mensen die getrouwd zijn. Een flitsscheiding is nog wel mogelijk voor mensen die een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Er is wel een voorwaarde. Kinderen jonger dan 18 mogen niet betrokken zijn bij de scheiding. Ook is het omzetten van een huwelijk naar een geregistreerd partnerschap niet meer mogelijk. Zo blijft dergelijke regelgeving altijd veranderen. Bekijk de mogelijkheden bij echtscheiding advocaat tonk.